Tehetségek a médiában

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége a szegedi, a pécsi egyetem és az ELTE közreműködésével szervezte meg tehetséggondozó táborát, ahol ismert írók segítségével tanulhatták meg a diákok a szakma fogásait.

 

„Tánc-tér” címmel tart tánctábort Nyíregyházán 2013. augusztus 5. és 10. között a Matehetsz (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége). A program nagy sikert aratott, mind a társastánc, mind a néptánc kedvelőinek körében. Közel száz 14 és 21 év közötti fiatal vett részt a táborban, ahová táncpedagógusok ajánlásával, pályázati támogatással lehetett bekerülni.

Augusztus 5. és 10. között tehetséges fiatal táncosok számára szervez tábort a Matehetsz (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) és a VLAMI (Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola). A fiatalok a táborban tanult táncanyagból készült alkotásokat is bemutatják augusztus 9-én a Luther Kollégiumban. A belépés ingyenes.

A Kalauz című műsor riportja a MATEHETSZ Tehetséghidak projekt keretében zajló tehetségfejlesztő táborokról.

Bemutatták a 683 millió forintos TÁMOP forrásból támogatott tehetséggondozó projekt eredményeit a Műegyetemen.

A Tehetséghidak európai uniós program keretében június 23-tól Tehetség-Világ-Zene szlogennel Világzenei Tábort indítottak a fesztivál szervezői, ahol a felvételt nyert fiatalok közvetlenül a legjobb magyar előadóktól tanulhatnak.

Erdélyi Tehetségnap színhelye volt szombaton, június 15-én a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium.

Az MTA elnökétől vehette át az országos pályázat elismerő kitüntetését Hegyesi Donát Sándor, a Tóth Árpád Gimnázium tanulója.

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontján belül működik a Sófi-alapítvány. A szervezet idei díjazottjai között a vegyésztől kezdve a medikuson át a gitárművészig számos szakterület képviselteti magát.

Nemcsak a tanév vége közeledik. A tehetségműhelyek is bezárják kapuikat a Kassai Úti Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A kiválasztottak a vakáció előtt még utoljára számot adtak éves munkájukról.


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzeti Tehetség Program Új Széchenyi Terv Aegon