Géniusz Arcok

Az év embere lehet L. Ritók Nóra Tehetségnagykövetünk! Az év emberére december 29-ig lehet szavazni a kezdeményezés honlapján.

Bencze Csaba, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézetének hallgatója nyerte meg az International Trombone Assotiation Robert Marsteller harsonaversenyét Párizsban.

A „Felfedezettjeink” pályázatot 2011-ben hirdette meg először a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács. Az első győztesek egyikét, Vidákovich Sámuelt kérdeztük az elmúlt egy évről.

„Rengeteg élmény ért, amit soha nem fogok elfelejteni” – mondja Domoszlai Edit balerina, a Felfedezettjeink pályázat egyik korábbi díjazottja, aki az elmúlt évben Berlinben tanulhatott.

A közelmúltban a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium egyik végzős diákja, Piri Annamária a szerbiai matematikacsapat tagjaként különdíjat nyert az I. női matematikai olimpián, amelyet Cambridge-ben, a legendás angol egyetemi városban szerveztek meg.

A Tehetségek Szolgálatáért Életműdíjjal tüntette ki Franz Mönks professzort a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács. Az ünnepeltet dr. Balogh László méltatta. F. Mönks "Ha tehetséges a gyerek..." című könyve honlapunkról letölthető.

Broda Balázs fantasztikus sikereket ért el az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken.

Az idei Pro Talento-díjazottak: Hohlné Probszt Éva és Pankotayné Szarvadi Katalin.

A díjazottak: dr. Gambár Katalin (Gábor Dénes Tehetségpont), Oláh Gábor Péter (Patrona Hungariae Iskolaközpont), dr. Pataricza András (BME és OTDT) és Prof. Franz J. Mönks, az Európai Tehetségtanács örökös tiszteletbeli elnöke.

2012-ben Görbicz Anita világhírű kézilabda játékos és Králik Károly Géniusz-díjas feltaláló, üzletember kezdte meg tehetségnagyköveti munkáját. Velük együtt immár tízen képviselik a magyar tehetségeket a nagyvilágban.


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzeti Tehetség Program Új Széchenyi Terv Aegon