Tehetségek a médiában

A Ma reggel vendége Fuszek Csilla igazgató, Budapesti Európai Tehetségközpont

A magyar tehetséggondozásról szóló cikket közölt a Delo című szlovén napilap.

Országimázst sokféleképp lehet építeni. Például úgy, hogy az Európai Unióban Magyarország lesz egy eddig elhanyagolt terület szószólója.

Még nyomdaszagúan érkezett meg Budapestről A Kárpát-medencei tehetséggondozás jó gyakorlatai című kötet, amelynek szerkesztője Demeter József Bethlen-kollégiumi véndiák.

Erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és vajdasági tehetségek, illetve segítőik mutatkoztak be azon a Kárpát-medencei Tehetségnapon, amelyet a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartottak Szegeden.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének égisze alatt idén júliusban elkezdte működését a Budapesti Európai Tehetségközpont.

Tehetséggondozásban nemzetközi mintának tekintik Magyarországot, így Budapesten nyílhatott meg az Európai Tehetségközpont. A szakember szerint az egységesítő oktatási reform sem árthat a jó pedagógusoknak.

A magyar tehetséggondozási rendszer nemzetközi szinten is elismert fejlettségéről számoltak be a résztvevők azon a sajtóbeszélgetésen, amelyet csütörtökön tartottak a júliusban megnyitott Budapesti Európai Tehetségközpontban (ETK).

2012. szeptember 20-án megnyílt Budapesten az első európai tehetségközpont.

Ünnepélyes keretek között nyitja meg kapuit szeptember 20-án a Budapesti Európai Tehetségközpont. A rendezvényt a MOM Kulturális Központ Szabó Lőrinc termében tartották.


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzeti Tehetség Program Új Széchenyi Terv Aegon