Tanárok az Akadémián

2012. november 15. 01:00
Szervező intézmény
Magyar Tudományos Akadémia

Társszervező intézményKutató Tanárok Országos Szövetsége
HelyszínMTA Székháza, Nagyterem
Cím1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

Az Utazás a koponyánk körül verseny pályaműveinek bemutatása.

A Tanárok az Akadémián című program most várja először az érdeklődőket a Magyar Tudomány Ünnepén. 2012. november 15-én a Magyar Tudományos Akadémia Szentágothai János emlékére kiírt középiskolai versenyének győztesei az általuk megtervezett biológia órát mutatják be az agy témájában.

Az Utazás a koponyánk körül verseny pályázói közül három középiskolás jutott a döntőbe. Gondosan kidolgozott óravázlataikkal és szemléltető eszközeikkel az alvás, az emlékek és a zene jótékony hatását dolgozták fel a próbatanóra keretében.

A pályaművek alapján kiválasztott diákok november 15-én 14 órától a verseny zsűrijének tagjai, osztálytársaik és pedagógusok előtt mutatják be a 20-25 perces tanóráikat az MTA Székházának Nagytermében.

A döntőt követően a zsűri kihirdeti az eredményt, és az MTA elnöke átadja a díjakat. Ezek után Falus András akadémikus a tudós és oktató szemével röviden értékeli a diákok által elképzelt és bemutatott tanórákat. Szó lesz arról, hogy milyen ötleteket vehet át ma egy pedagógus a diáktól, és milyen lehetőségek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy kreatív elemekkel tegyük érdekesebbé a tanórát, javítsuk az oktatás minőségét.

A program társszervezője a Kutató Tanárok Országos Szövetsége (KUTOSZ).

Regisztráció


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzeti Tehetség Program Új Széchenyi Terv Aegon