Mohai Zsófia

A 12 esztendős diáklányból a jövő kiemelkedő oboistája lehet.

Mohai_ZsofiaZsófia nagycsaládban nevelkedik, édesanyja főállású anya, az édesapa fizetéséből élnek öten, szerény körülmények között, ezért zeneiskolánkban térítési díjmentességet kaptak. Ennek is köszönhetően tudják a család nagy örömére mindhárom gyermeküket zenére taníttatni.

Zsófia 2005-ben kezdte zeneiskolai tanulmányait Pécsett, a Kontrasztok Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjaként. 2007 őszén kezdett oboán tanulni, és már abban a tanévben 1. díjat kapott  a Kaposváron megrendezett Dél-dunántúli Regionális Fafúvós Versenyen. Ezután sorra kapta a rangos elismeréseket megyei, regionális, országos és nemzetközi szinten is. A 2009/2010-es tanév nagy felfedezettje: Szombathelyen nívódíjat kapott a Sistrum Zenei Versenyen, és elnyerte a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány vándorösztöndíját is.

Zsófia átlagon felüli zenei érzékenységével, szorgalmával, a zene és a művészet iránti maximális odaadásával kitűnik kortársai közül.

Az általános iskolában is kitűnő tanuló, főigazgatói dicséretben részesült a tanév végén. Nyitott, vidám gyerek, öröm vele dolgozni. Minden iskolai rendezvényen önszántából közreműködik, diáktársainak szívesen mutatja be az oboa csodálatos, lágy hangját.

Zsófinak még nincs saját hangszere, a zeneiskolája által biztosított régi hangszeren érte el ezeket a kitűnő eredményeket. Óriási segítség lenne számára egy saját hangszer, pályázatok és szponzorok útján talán sikerülhet valóra váltani Zsófi álmát.

2009 áprilisában a Kontrasztok Zenei Fesztiválon kiemelt nívódíjat kapott.

2009 májusában  Kozármislenyben a Baranya-megyei Egyházi és Alapítványi Iskolák Találkozóján arany minősítéssel végzett.

2009 decemberében Sopronban az  Országos Zeneiskolai Oboaversenyen 4. helyezést és különdíjat kapott.

2010 márciusban Hadady László (a Párizsi Zeneakadémia professzorának) mesterkurzusán vett részt.

2010 májusában a Kontrasztok Zenei Fesztiválon ismét kiemelt nívódíjas lett.

2010 májusában a Baranya-megyei Egyházi és Alapítványi Iskolák Találkozóján kiemelt arany nívódíjat ért el.

2010 május 27-e és 30-a között a Sogliano al Rubiconéban (Olaszországban) megrendezett 8. Nemzetközi Zenei Versenyről a legjobbaknak járó 1. díjjal tért haza.

2010 novemberében Lencsés Lajos (a Stuttgarti Rádiózenekar szóló oboása) kurzusán vett részt.

Az idei tanévben az alábbi megmérettetéseken vesz részt:

2011. ápr.1-3.: Szlovénia, a Svirel Nemzetközi Zenei Verseny.

2011. április 8-9.: Regionális Fafúvós Verseny Kaposváron.

2011. május: Baranya-megyei Egyházi és Alapítványi Iskolák Találkozóján.

A tanév alatt készül a 2011 júniusában megrendezésre kerülő 9. Nemzetközi Zenei Versenyre, Olaszországba, ahova szeretettel várják vissza az idei győzelmének köszönhetően.

Kontrasztok Alapfokú Művészetoktatási Intézmény


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzeti Tehetség Program Új Széchenyi Terv Aegon