Mire való a Tehetségtérkép?

A Magyar Géniusz Program egyik célja, hogy megalkossa a Tehetségtérképet, vagyis kereshető formában megjelenítse az interneten a hazai és határon túli tehetségsegítő kezdeményezések lehetőség szerint teljes körét.

A Tehetségtérképen az induláskor a több mint 250 regisztrált Tehetségpont adatai mellett megtalálható több tucat követésre érdemes tehetségsegítő jó gyakorlat leírása is. A Tehetségtérképen megjelenítjük a már megalakult Tehetségsegítő Tanácsokat is. Az adatok köre folyamatosan bővül, a Tehetségpontokon kívül hamarosan megtalálhatók lesznek a tehetséggondozó partner szervezetek adatai is.

A térképes megjelenítés célja, hogy ki-ki könnyebben informálódhasson a lakóhelyéhez legközelebbi tehetségsegítő műhelyekről, szolgáltatásokról. A térképet részletes keresővel ellátott adatbázis egészíti ki, melynek segítségével célcsoport (életkor) és a tehetségsegítő kezdeményezés elhelyezkedése (megye) szerint szűkíthető a tematikus (szabadszavas) keresés találati listája.

A Tehetségtérkép reményeink szerint egyszerre segíti a tehetséges gyermekeket, fiatalokat és szüleiket, pedagógusaikat abban, hogy szakmailag megalapozottan működő, magas színvonalú tehetséggondozó intézményeket, jó gyakorlatokat találjanak érdeklődési területüknek illetve tehetségterüketüknek megfelelően - lakóhelyük közelében.

A Magyar Géniusz Program célja, hogy kapcsolatot építsünk ki minden olyan szervezettel és személlyel, aki partnerünk lehet abban, hogy a  tehetség minden területén (pl. tudományos, művészi, sport, manuális, mesterségbeli, stb.) helyben, kistérségekben, regionálisan, országosan és kárpát-medencei léptékben is képesek legyünk elősegíteni a tehetségek kibontakozását.
 


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzeti Tehetség Program Új Széchenyi Terv Aegon