A Magyar Tehetség Nagykövetei 2012.

2012-ben Görbicz Anita világhírű kézilabda játékos és Králik Károly Géniusz-díjas feltaláló, üzletember kezdte meg tehetségnagyköveti munkáját. Velük együtt immár tízen képviselik a magyar tehetségeket a nagyvilágban.

A Magyar Tehetség Nagykövetének második alkalommal kért föl ismert, a tehetségek támogatásában személyes példájukkal és tevékenységükkel meghatározó szerepet játszó személyiségeket a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács. A tehetségnagyköveti megbízóleveleket az Országos Tehetségnapon adták át.

Görbicz Anita 165-szörös magyar válogatott, világbajnok ezüst- és bronzérmes kézilabdázó. A világ legjobb női kézilabda játékosának választották 2005-ben, három ízben is a z év magyar kézilabdázójává választották. Világélvonalbeli sporteredményei mellett hasonlóan nagy tiszteletet érdemel Görbicz Anita tehetségsegítő munkássága. Az idei év elején egy utánpótlást segítő Alapítványt hozott létre, amelynek célja, hogy ösztöndíjjal segítse klubjának egyik fiatal tehetséges játékosát, akit Görbicz Anita a rendszeres anyagi juttatáson felül szakmailag és emberileg is segíti fejlődésében. Leendő Tehetségnagykövetünk munkássága kiváló példa a tehetségsegítés azon kivételes formájára, amelyben nemcsak a felkarolt fiatal, hanem a tehetségsegítő maga is a legkiválóbb tehetség. Görbicz Anitát ezúton szeretnénk tisztelettel felkérni arra, hogy a Magyar Tehetség Nagyköveteként a továbbiakban is képviselje a fiatal sporttehetségek támogatásának fontosságát mind a hivatásos sportolók mind a sportkedvelők számára.

Králik Károly feltaláló, üzletember, a világsikert elérő Cralusso horgászúszók megálmodója és forgalmazója. Králik Károly több mint tíz éve működő vállalkozása a négy kontinens 36 országát látja el a világszerte eddig ismeretlen, saját fejlesztésű úszóival. Az állóvízi úszók fejlesztéséért 2006-ban a Magyar Feltalálók Egyesületének szervezésében megrendezett nemzetközi kiállításon Géniusz-díjat kapott. A garázsnyi műhelyből induló vállalkozás termékeit ma a világversenyek élmezőnye használja. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács meggyőződése szerint értékteremtő eredmény csak a szakmai alázat, szorgalom és bátor ötletek kitartó megvalósítása révén érhető el a vállalkozási tehetség esetében éppúgy, mint más tehetségterületeken. Králik Károlyt arra szeretnénk felkérni, hogy a fenti értékeket hitelesen képviselve, a Magyar Tehetség Nagyköveteként személyes példájával is szolgálja vállalkozási tehetségterület fontosságát a magyar társadalom számára.

A Magyar Tehetség Nagykövete címről:

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 2011-ben kért fel első ízben Tehetségnagyköveteket", olyan ismert személyiségeket, akik segíthetik tehetséges gyerekek felkutatását és támogatását. Sólyom László korábbi köztársasági elnök, Freund Tamás agykutató, Bogányi Gergely zongoraművész, Snétberger Ferenc gitárművész, L. Ritók Nóra művészetpedagógus, Petrás Mária népdalénekes-iparművész, György Alfréd kamiliánus szerzetes és Berkes Gábor asztalosmester vállalta a feladatot 2011-ben. A Tehetségnagykövetek megbízatása öt évre szól.

További információ: http://geniuszportal.hu/tehetsegnagykovetek

2012. március 23.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzeti Tehetség Program Új Széchenyi Terv Aegon