Eredményhirdetés 2011.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács "Felfedezettjeink" címmel pályázatot hirdetett a Tehetségpontok számára. A felhívásra 35 Tehetségpont nyújtotta be pályázatát.

A számos, kiemelkedő ifjú tehetséget bemutató, támogatásra érdemes pályamunka közül a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács egy pályázatot tud pénzügyi támogatásban részesíteni a tavalyi évben beérkezett 1%-os adófölajánlásokból rendelkezésre álló keretet fölhasználva. A pályamunkák rendkívül magas színvonalára való tekintettel a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács három különdíj odaítélését is indokoltnak látta. A sajátos nevelési igényű gyerekek tehetséggondozása, a természettudományos tehetséggondozás és az óvodáskori tehetségfejlesztés területén kimagasló munkát végző Tehetségpontok munkájának elismeréseként. 

A 2011. év díjazott Tehetségpontjai:

Fődíj:

felfedezettekA Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola Tehetségpont felfedezettjeit a pályázatban kiírt 600000 Ft összeggel támogatja a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács.
Szőke Noémi – szaxofonista, országos versenygyőztes, emellett közismereti tárgyakból is kiválóan teljesít. Tanulmányait Bécsben szeretné folytatni
Vidákovich Sámuel – grafikus, tipográfus, emellett versenyszerűen kerékpározik. Érettségi előtt áll.
Domoszlai Edit – a Pécsi Balett magántáncosa lett az iskola befejezése előtt, emellett a Kiváló Tanuló címet is elnyerte.
 

Különdíjak:
 
A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács három különdíjat odaítéléséről is döntött, a díjazott Tehetségpontok egyenként 50000 Ft értékű, fejlesztő játékokból összeállított csomagot kapnak.  

Sajátos nevelési igényű gyerekek tehetséggondozása kategóriában különdíjban részesült a
Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium (Eger)
Földi Marcell – úszó, epilepsziája miatt a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség kötelékében versenyez, eddig 50 aranyérmet szerzett és kvalifikálta magát a XIII. Speciális Olimpiára is.
Paál András – társadalomtudományi  érdeklődésű, több nyelven beszél. Testi fogyatékossága ellenére akaratereje példa mások számára. Sakkban és Reversiben jelentős versenyeredményei vannak.
Buzás Levente -- a nemzetközi kapcsolatok és a politológia iránt érdeklődik, a „Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban” verseny kétszeres győztese. Sokoldalú tehetség: tenorkürtön játszik zenekarban és lekes rádióamatőr is.

Természettudományos tehetséggondozás kategóriában különdíjban részesült a
Tóth Árpád Gimnázium (Debrecen)

Kalászi Marianna – biológia-kémia tagozatos középiskolás, az MTA AKI Kíváncsi Kémikus kutatótáborában a bor élettani hatásáról folytatott laborvizsgálatokat
Ugrin Dániel  -- mérnök-tehetség, robotprogramozással foglalkozik, Marsjáró robotot épített.
Kovács Dániel – műszaki-informatikai érdeklődésű, matematika, kémia, fizika versenyeken egyaránt sikeres

Tehetségfejlesztés óvodáskorban kategóriában különdíjban részesült a
Gyermekvilág Tehetségpont (Szolnok)

Molnár Iván Róbert – magas motivációs szintje, fejlett vizuális és fogalmi absztrakciója Asperger szindrómával társul. Gyógypedagógia fejlesztése és tehetséggondozása heti rendszerességek zajlik. (6 éves lesz)
Diós Martin – erős motivációval, átlag fölötti kreativitással rendelkezik, fejlesztése a mozgásos tanulással valósul meg. (5 éves múlt)
Kovács Eszter – zenei, nyelvi érdeklődésű, ritmusérzéke, zenei kreativitása fejleszthető legjobban, ezekben 6-7 éves szintet mutat (5 éves múlt)

A nyerteseket elektronikus levélben értesítjük. A díjak átadására a Hátrányból előnyt! Géniusz Országos Tehetségnap 2011. rendezvényen kerül sor 2011. március 26-án a Hagyományok Házában.

A díjazottakról és a Tehetségpontok további felfedezettjeiről bemutató írásokat jelentetünk meg honlapunk "Felfedezettjeink" rovatában.
 

2011. március 6.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzeti Tehetség Program Új Széchenyi Terv Aegon