2% a tehetségekért!

Kérjük, támogassa adója 1-1%-ával a MATEHETSZ munkáját és a Nemzeti Tehetség Programot. Fölajánlásával ifjú tehetségek felfedezéséhez, pályájuk indulásához járul hozzá.

A Tehetségpontok anyagi bázisát sok esetben a Nemzeti Tehetség Program forrásainak felhasználására kiírt pályázatok és az intézményeket működtető, támogató civil szervezetek, alapítványok, egyesületek teremtik meg. Ezért a tehetségsegítés ügyét szem előtt tartó adófizető polgároknak fontos tudniuk, hogy az adóbevallás időszakában adójuk 2%-áról is rendelkezhetnek a tehetségek javára.

matehetsz205

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége közhasznú egyesület, a MATEHETSZ várja mindazoknak a felajánlását, akik a civil tehetségsegítés céljára kívánják fordítani adójuk 1%-át.  A "civil" 1% fölajánlásához kérjük, jelölje meg kedvezményezettként a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségét.  A MATEHETSZ adószáma: 18191822-1-43

 

NTP_72_RGB

Ezen túlmenően adójuk második 1%-áról is a tehetségek javára rendelkezhetnek mindazok, akik a második '1%-ot nem valamely egyház, hanem a Nemzeti Tehetség Program mint kiemelt költségvetési előirányzat javára kívánják fordítani.  A "Nemzeti Tehetség Program feladatai" technikai száma: 1823

Rendelkező nyiltakozat a befizetett adó 1+1százalékáról (nyomtatvány, pdf)

A 2010-es évben az adó 1%-ból 388 461 Ft-ot ajánlottak föl az adózók a MATEHETSZ számára, míg a Nemzeti Tehetség Program feladataira fordítható összeg 859 535 608 Ft-tal gyarapodott az adófizetők felajánlásainak köszönhetően. Az összegeket mindkét szervezet a tehetséggondozó intézmények és a felfedezett  ifjú tehetségek támogatására fordítja.

 

2011. február 14.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzeti Tehetség Program Új Széchenyi Terv Aegon